ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Από το 1953
 

Βαμβακέλαιο Ραφινέ (αποχρωματισμένο & αποσμημένο , όχι απομαργαρινωμένο)

Παράγουμε καθαρισμένο, αποχρωματισμένο, αποσμημένο βαμβακέλαιο, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για κατανάλωση. Έχει ένα φωτεινό χρυσό χρώμα και μια ήπια γεύση που είναι ιδανική για το μαγείρεμα και την ζαχαροπλαστική. Το βαμβακέλαιο δεν περιέχει χοληστερόλη και σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι ένα υγιές σπορέλαιο. Περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α που συμβάλλουν στη σταθερότητά του, και που δίνουν στα προϊόντα που το περιέχουν, μια μακρύτερη ζωή ραφιών.

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΤΗΣΙΑ

  περίπου 2.000 τόνοι.

αρχή  

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

1 λίτρο = 0.920 κιλά.

αρχή  

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Καθαρισμός, αποχρωματισμός και απόσμωση του ουδέτερου βαμβακελαίου. Το ουδέτερο βαμβακέλαιο παράγεται με την πίεση των σπόρων του βαμβακιού σε πρέσσες.

αρχή  

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

1) Σε βυτίο (χύμα).

2) Στην πλαστική συσκευασία 5 λίτρων. Τοποθετούμε έπειτα 4 τέτοια πλαστικά μπουκάλια σε ένα χαρτοκιβώτίο. Οι διαστάσεις του χαρτοκιβωτίου είναι 0,31m Χ 0,35m Χ 0,28m. Τα χαρτοκιβώτια μπορούν έπειτα να τοποθετηθούν επάνω στις ξύλινες παλέτες ( EUR Ο-παλέτες, 800 κιλά σε κάθε μία, μέχρι 28 παλέτες/φορτηγό). Οι παλέτες δεν πρέπει να είναι τοποθετημένες η μια επάνω σε άλλη.

3) Στη μεταλλική συσκευασία 10 λίτρων. Οι διαστάσεις του δοχείου είναι 0,33m Χ 0,22m Χ 0,16m. Τα πακέτα μπορούν έπειτα να τοποθετηθούν επάνω στις ξύλινες παλέτες ( EUR Ο-παλέτες, 800 κιλά η κάθε μία). Οι παλέτες δεν πρέπει να είναι τοποθετημένες η μια επάνω σε άλλη.

Σημείωση: Για τη φόρτωση σε βυτίο, ο παραλήπτης πρέπει να έχει διαθέσιμη μια αντλία, για την εκφόρτωση του βαμβακελαίου από το τύμπανο στις δεξαμενές του.

αρχή  

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

1) Χρώμα, ερυθρές μονάδες Lovibond σε λεμβίδιο των 5 1/4" , πρέπει να είναι < 6,5.

2) Οξύτητα, που εκφράζεται σε ελαϊκό οξύ, πρέπει να είναι < 0,3%.

3) Υγρασία, στους 105 C .

4) Πτητικές ουσίες, ποσοστό του αδιάλυτων ουσιών στον ελαικό αιθέρα, που υπολογίζεται στο άνυδρο λάδι, πρέπει να είναι < 0.05% στους 105 C .

5) Βαθμός Σαπωνοποίησης, πρέπει να είναι < 198.

αρχή  

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ

1)  Χρώμα, ερυθρές μονάδες Lovibond σε λεμβίδιο 5 1/4" : Περίπου 5.

2)  Οξύτητα, που εκφράζεται σε ελαϊκό οξύ : Περίπου 0,1%.

3)  Υγρασία : περίπου 0,03% στους 105 C .

4)  Πτητικές ουσίες, ποσοστό αδιάλυτων ουσιών στον ελαικό αιθέρα, που υπολογίζεται σε άνυδρο έλαιο : 0,01% στους 105 C .

5)  Βαθμός σαπωνοποίησης : περίπου 195.

αρχή  

ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Dr . Lange LICO 200, για τη μέτρηση του χρώματος, φασματική αρχή μέτρησης, φασματική περιοχή 380-720 nm , βήμα 10 nm, μονάδα μέτρησης : Lovibond. DIN 53995.

αρχή  

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟΥ

Το βαμβακέλαιο είναι ιδανικό για:

1. Επιχειρήσεις που παράγουν :
-Πρόχειρα φαγητά ( snack ) (πχ πατατάκια).
-Ετοιμα φαγητά (πχ προκατασκευασμένα έτοιμα γεύματα σε ψυγείο που πωλούνται στα supermarket )
-Κατεψυγμένα τρόφιμα (πχ παγωμένα μαγειρευμένα γεύματα)
-Μαργαρίνες
-Σπορέλαιο για τηγάνισμα - μαγείρεμα
-Σαλάτες
-Λάδι συσκευασίας τροφίμων (πχ σαρδέλες ή άλλα θαλασσινά)
-Μαγιονέζες
-Dressings για σαλάτες
-Shortenings , icings και κτυπημένα toppings για τα κέικ (η χρήση του βαμβακελαίου για toppings κέηκ προάγει την επιθυμητή σταθερή σύσταση και την ομαλή, κρεμώδη εμφάνιση στα shortenings , toppings & πασπαλίσματα που χρησιμοποιούνται στην ζαχαροπλαστική).
-Προϊόντα ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας (doughnuts, croissants, πλήρωση σοκολάτας για τα croissants)

2. Οικιακή Χρήση :
- Τηγάνισμα : θαλασσινά, τηγανιτές πατάτες, κοτόπουλο, λαχανικά, κινέζικο φαγητό (πάπια, χοιρινό κρέας, κοτόπουλο, γαρίδες) - η γεύση του δεν επιδεινώνεται όταν χρησιμοποιείται στις υψηλές θερμοκρασίες γι' αυτό και είναι ιδανικό για το τηγάνισμα.
- Ψήσιμο: είναι ιδανικό για την κατασκευή των κέικ, παγωμένα toppings , κτυπημένα toppings.
- Dressings σαλάτας και μαγιονέζα : λόγω της ουδέτερης γεύση του, είναι μια άριστη επιλογή για τις σπιτικές σάλτσες ( dressings ) σαλάτας και τη μαγιονέζα.

αρχή  

ΠΙΘΑΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Οι επιχειρήσεις που παράγουν τα προαναφερθέντα προϊόντα τροφίμων, ή επιχειρήσεις που αγοράζουν χονδρικά και συσκευάζουν έπειτα το προϊόν οι ίδιοι, με τα εμπορικά σήματά τους, και το μεταπωλούν (λιανικώς).

αρχή  

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Το βαμβακέλαιο είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και είναι ένα σημαντικό συστατικό της διατροφής τους για περισσότερο από έναν αιώνα. Δημοφιλές στην Ελλάδα επίσης.

αρχή  

ΑΠΟΜΑΡΓΑΡΙΝΩΣΗ

Με απαίτηση του πελάτη μπορούμε επίσης να κάνουμε μια πρόσθετη επεξεργασία του βαμβακελαίου, την απομαργαρίνωση.

αρχή  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Δείγματα κατόπιν αιτήσεως.

αρχή  

Εκτύπωση

 

© KAFANTARIS - PAPAKOSTAS S.A. 2018